Econcult: Area of Research in Economics of Culture and Tourism

ECONOMÍA NARANJA Y LOS SECTORES CULTURALES Y CREATIVOS (SCC) EN LA COMUNITAT VALENCIANA: SITUACIÓN, POTENCIALIDADES Y DEFINICIÓN DE PROPUESTAS DE ACTUACIÓN PARA SU FOMENTO

()
ECONOMÍA NARANJA Y LOS SECTORES CULTURALES Y CREATIVOS (SCC) EN LA COMUNITAT VALENCIANA: SITUACIÓN, POTENCIALIDADES Y DEFINICIÓN DE PROPUESTAS DE ACTUACIÓN PARA SU FOMENTO
Download PDFType: Report
Publisher: CONSELLERIA D'HISENDA I MODEL ECONÓMIC
First page: 1
Last page: 109

Sorry, this entry is only available in European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

En l’àmbit del desenvolupament econòmic han anat adquirint cada vegada més importància les activitats intensives en creativitat. Les Indústries Culturals i Creatives (ICC), comprenen els sectors en que el valor dels seus bens i serveis es fonamenta en el talent i la propietat intel·lectual, com són: l’arquitectura, les arts plàstiques, visuals i escèniques, cine, disseny, editorial, moda, música, publicitat o videojocs.

Aquestes activitats basades en la creativitat i la innovació, tenen per si mateixes una elevada capacitat de generació d’ocupació i constitueixen un estimable valor dins del Producte Interior Brut (PIB). Però la influència del sector en el desenvolupament va més enllà, estudis recents analitzen com el creuament amb altres sector productius genera valor afegit i és factor d’impuls per a la productivitat i la competitivitat empresarial.

Identificar aquestes activitats i la seua rellevància en l’economia valenciana és bàsic per a posteriorment arbitrar les accions oportunes en el marc del Pla d’Acció per a la Transformació del Model Econòmic Valencià.

 

[Accesible en la web de la Conselleria d’Hisenda i Model Economic

http://www.hisenda.gva.es/va/web/modelo-economico/economia-taronja  ]

Posteriorment es va celebar una sessió de treball amb les següents conclusions: Economía Naranja

Universitat de València. School of Economics

Department of Applied Economics

Office 2P05 (2nd floor)

Avinguda Tarongers s/n 46022 València