Econcult: Area of Research in Economics of Culture and Tourism

Economia de la Llengua

()
Economia de la Llengua
Download PDFType: Book section
Libro: Llengües globals, llengües locals.
Publisher: Bromera.
First page: 1
Last page: 15

Sorry, this entry is only available in European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

[Comentari]
Llengües globals, llengües locals és una tria de les ponències presentades durant les Jornades de Sociolingüística organitzades per l’Ajuntament d’Alcoi, corresponents a l’any 2001. Les jornades d’aquesta convocatòria es van dedicar a analitzar de quina manera afecta la globalització –de l’economia, de la política, de les comunicacions, etc.– la diversitat lingüística. Als inicis del segle XXI, i com a conseqüència del nou context creat per la internacionalització, el català i moltes altres llengües, s’enfronten a uns problemes de pervivència que no són els mateixos que abans. Més exactament: es tracta de problemes nous que s’han afegit als anteriors.
Pau Rausell, en «Economia de la llengua», estudia la situació del català des d’una perspectiva inusual: en termes de costos i beneficis. Per a Rausell, «no és cert que la lògica econòmica actue irreversiblement en contra de la diversitat lingüística». En el cas del català, analitza casos en què el mercat també premia el seu ús. Pel que fa als mitjans audiovisuals, si bé la lògica d’aquest sector, feta de grans empreses multinacionals i revolució tecnològica, pot ser vista com un risc per a la llengua catalana
Enric Iborra

Universitat de València. School of Economics

Department of Applied Economics

Office 2P05 (2nd floor)

Avinguda Tarongers s/n 46022 València